Mijlpaal: 650 abri’s met een sedumdak!

Actueel

Onze abri’s zijn altijd kwalitatief in orde. Ze passen bij de stad waar ze staan en bij voorkeur maken we ze ‘groen’. Letterlijk. Want steeds meer bushaltes voorzien we van sedum. Een dak vol (vet)planten bergt regenwater, verkoelt de stad bij hitte en bevordert de biodiversiteit. Bovendien ziet het er een stuk vriendelijker uit. Zeker als je vanuit hoogbouw erop neerkijkt. Kortom, onze abri’s met sedum maken impact. Ze zijn goed voor mens en dier.

De eerste abri’s met een groen dak plaatsten we 2018 in Utrecht. Dat was toen zo uniek dat de internationale media erop afkwamen. Inmiddels zijn de groene abri’s een vertrouwd beeld in steeds meer steden. Zo kozen Dordrecht en Heerlen al voor onze groene abri’s. En recent voegden we Tilburg toe aan ons portfolio. Daarmee staat de teller bij RBL op 650 sedumhaltes.

We konden in Tilburg rekenen op de inzet van Epsilon, onze partner die de abri’s produceerde en leverde. En op Clear Channel Nederland, met wie we samen optrekken in de exploitatie. Samen met onze partners en gemeenten maken we Nederland steeds groener.

Clear Channel Nederland maakte in Tilburg een video over (het belang van) onze groene bushaltes.