Innovatief en duurzaam

Klimaatdoelen en CO2-neutrale steden. Daar dragen wij vanzelfsprekend aan bij.

Duurzaam

Onze ambitie

Een energieneutraal Nederland in 2050. Dát is waar alle gemeenten naar streven.

RBL Outdoor draagt bij aan die ambitie. Wij geloven in een circulaire economie. Daarom zetten we maximaal in op duurzaamheid.

Onze producten en materialen kunnen we volledig recyclen of een hoogwaardig tweede leven geven in een andere concessie. Natuurlijk doen we daarmee nooit af aan onze kwaliteit. Wij zorgen altijd voor een stad waar je prettig kunt wonen, werken en verblijven. 

Dat lukt, omdat we ook duurzame keuzes maken tijdens onze werkzaamheden en voor ons vervoer. Zo minimaliseren wij de impact op het milieu en de leefomgeving.

Zonnepanelen en sedum

Bij alles wat we ontwerpen, produceren en onderhouden, hebben we oog voor duurzaamheid.

Zo kiezen we voor energiezuinige lichtbronnen en voor zonnepanelen. Op onze abri's, bedrijfspanden en zelfs bij medewerkers thuis.

Ook plaatsen we steeds vaker sedum op abri's. Deze vetplanten helpen bij het afvangen van fijnstof, het bergen van regenwater, verkoeling bij hitte en het bevordert de biodiversiteit in de stad. Goed voor mens én dier. Deze duurzame abri's vind je sinds 2018 onder meer in Utrecht. Ze waren toen zo uniek, dat de internationale media ervoor op bezoek kwamen. Inmiddels plaatsen we steeds vaker abri's met sedum. Het bezorgde ons zelfs een ‘speciale vermelding van de jury’ van de European Bee Award.

Circulaire economie

Onze objecten hebben een levensduur van minimaal 25 jaar. Na afloop van een concessie zorgen we voor hergebruik.

Objecten (en onderdelen ervan) die we op de ene plek weghalen, geven we een nieuwe hoogwaardige bestemming.

We kiezen bij de productie van alle objecten uitsluitend voor grondstoffen en materialen die we kunnen hergebruiken of recyclen. Ook bij het beheer en onderhoud onderschrijven we de circulaire economie. 

Zo gebruiken we voor de schoonmaak hemelwater dat we zelf opvangen en filteren. Het zorgt zonder toevoeging van schoonmaakmiddelen voor streeploos schone ruiten én voor een beter milieu.

Duurzaam meubilair

Wachten in onze abri's kan comfortabel op een zitbankje van bamboe.

Dat is een CO2-neutrale grassoort die binnen vijf jaar is volgroeid. De levensduur is 25 tot 30 jaar. Het is sterker dan staal, maar voelt tegelijkertijd warm en zacht aan.

Bamboe is goed bestand tegen slijtage. Ook een bekladding of bekrassing is makkelijk te herstellen. Zo zorgen we voor kwalitatief én duurzaam meubilair.

Emissievrije logistiek

Voor het beheer en onderhoud zetten we 100% elektrisch vervoer in. 

We hebben meerdere e-bedrijfsbussen en e-cargoscooters. Daarmee kunnen we onze werkzaamheden goed uitvoeren, dragen we bij aan schonere lucht en een prettige leefomgeving. We laden ze op met groene stroom, opgewekt door zonnepanelen. Dat maakt onze logistiek emissievrij.

Door voor efficiënte routes te kiezen, voorkomen we onnodige vervoersbewegingen. Ook al is ons vervoer CO2-neutraal: als we niet extra hoeven te rijden, zorgt dat voor minder drukte op de weg en minder overlast voor reizigers en bezoekers.

Duurzaam personeelsbeleid

Wij vinden dat iedereen een kans op de arbeidsmarkt verdient. Daarom leveren wij een grote bijdrage aan Social Return.

Wij spannen ons in om werklozen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten. Dat doen we samen met de gemeente waar we werken. Samen kunnen we talent optimaal inzetten en duurzaam investeren in mensen.

132600
liter
waterbesparing
55
fanatieke medewerkers
4300
unieke abri’s
20
e-voertuigen